Forestil dig lyden af blåmejsens fløjt i stedet for udskammende tanker

Det ubevidste kan bruges til nye vaner

Det ubevidste kan bruges til nye vaner. Det ubevidste sind er opbygget af alle de erfaringer, du har gjort dig i livet. Alt hvad vi lærer, uanset om det er at gå, tage hensyn til andre eller traditionel skolelærdom som stavning og matematik, kommer læringen gennem oplevelser. Noget læring kan vi selv finde frem gennem fx erindringer. Anden læring skal vi have hjælp til. Og noget læring, som ikke er godt for os bliver måske ved med at dukke op. Som en dårlig vane. Selvom vi ikke har lyst til at huske det.

Når vi kæmper med dårlige vaner som fx sukkertrang, rygning eller ubehagelige erindringer, kan jeg som hypnoterapeut hjælpe. Det er her, det ubevidste kan bruges til nye vaner.

Opbygning af bedre vaner

Dårlige vaner kan fx dreje sig om dårlige tanker om os selv. Altså det at udskamme sig selv. Hos nogle mennesker optræder udskamningen som et ustoppeligt talespor under forskellige handlinger. Men ingen er født med et sådant talespor, som ofte medfører tristhed og mindre selvværd. Det er derfor en dårlig vane, der bør udskiftes med nye og bedre vaner. Forestil dig, at du i stedet hørte fuglefløjt eller bølgeskvulp. Det kan jeg, som terapeut, hjælpe dig med.

Fastholdelse af bedre vaner

Som hypnoterapeut kan jeg også hjælpe med at fastholde dine nye bedre vaner. Det gør jeg bl.a. ved at hjælpe dig med at skabe nye tanker om det, der udfordrer dig.

Hvad er det ubevidste?

Det ubevidste sind er virkeligheden det system, som sørger for, at vi fungerer og hænger sammen i bred forstand. , dvs. understøtter vores hensigtsmæssige og livsunderstøttende vaner, som vi ikke behøver lave om på, hvis strategierne i øvrigt passer ind i vores liv. 

Det ubevidste udgør altså et enormt lager, der rummer alt det, som det bevidste sind med sit begrænsede fokus ikke rummer. Det bevidste sind arbejder nemlig serielt og har fokus på et lille udvalg af det, der foregår i en situation.

Det bevidste fokus kan imidlertid være styret af tidligere erfaringer, vaner, følelser, overbevisninger og mål, så meget af det, som en situation OGSÅ indebærer, udelades. Det bevidste sind er logisk og rationelt opbygget, og er særligt rettet mod sproglig information og erkendelse. Det bevidste sind er derfor ikke i samme grad opmærksom på sansekvaliteter og de følelser, der er forbundet med al ageren og væren.

Når vi har behov for at opbygge nye vaner – kan terapi lukke op for det ubevidste sind og dermed hjælpe til at møde de udfordringer, vi står med.


Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *